Leve hitra nårduvil rgb

Trim og trening

Hitra har et variert tilbud innen trim, trening, idrett og friluftsliv. Dette er viktig for å styrke lokal identitet og tilhørighet og for at tilflyttere skal få muligheten til å finne sin plass i samfunnet ved deltakelse i lokale aktiviteter og frivillig arbeid.
Svært mange av Hitras innbyggere er i dag organisert i ulike lag og foreninger. Disse organisasjonene gjør et formidabelt arbeid med inkludering, samfunnsbygging og folkehelse i tillegg til å utøve det enkelte lag og forenings aktivitet.
Idrettshall, bowlinghall og svømmehall drives av Hitrahallen. Hitrahallen er i tillegg Hitras storstue. Idrettsanleggene ellers eies og drives av idrettslagene.

Oversikt over organiserte aktiviteter:

 • Fotball: Hitra Fotballklubb, Hitra Idrettslag, Dolmøy Idrettslag, Fjellværøy Idrettslag, Sandstad Idrettslag
 • Håndball: Hitra Idrettslag, Dolmøy Idrettslag, Fjellværøy Idrettslag, Sandstad Idrettslag
 • Barneidrett/allidrett: Hitra Idrettslag, Dolmøy Idrettslag
 • Seiling: Hitra Idrettslag
 • Bueskyting: Hitra Idrettslag
 • Skyting: Hitra Sportsskyttere
 • Klatring: Hitra Idrettslag
 • Tennis: Hitra Idrettslag
 • Judo: Sandstad Idrettslag
 • Friidrett: Hitra Friidrettsklubb barn og ungdom
 • Vektløfting: Hitra Vektløfterklubb
 • Golf: Hitra Golfklubb
 • Padling: Hitra Padleklubb

Oversikt over uorganiserte aktiviteter:

 • Trimfit Treningsstudio
 • Hitrahallen Treningsstudio
 • Hitrahallen bowling, svømming og allaktivitetshall
 • Fillan fritidspark (sandvolleyball/skøytebane, BMX løype)
 • Skiløyper, turhytter (Blåskoghytta og Margrethes Minde)
 • Turløyper

Se mer detaljert informasjon nedenfor.

Hitra Fotballklubb

Hitra Fotballklubb ble stiftet i 1987. Klubben har pr i dag rundt 150 jenter og gutter som spiller fotball. Klubben er stadig i vekst og størst vekst er det på jentesiden. Hitra FK er den eneste klubben i øyregionen med tilbud om seniorlag for damer. Hitra FK skal være en overbygningsklubb fra og med utøverne er smågutter og småjenter (f.o.m. 12 år). Klubbens hjemmebane er Hitra Idrettspark i Fillan.
Kontaktperson: Kjersti Rønningen, mobil: 92 41 57 41
E-post: kjeron@trondelagfylke.no
Les mer om Hitra Fotballklubb på nettsiden og på Facebook

Hitra Fotballklubb

Hitra Idrettslag

Hitra Idrettslag ble stiftet i 1970 og har i dag ca. 350 medlemmer, de fleste fra Fillan, Tranvikan og Ansnes. Vi har følgende grupper: Håndball, fotball (t.o.m. 11 år), barneidrett, seilegruppe, bueskyting, klatring, tennis samt husgruppe og anleggsgruppe. Mange bruker også våre anlegg for uorganisert idrett og friluftsliv, f.eks. Blåskogstien og Blåskoghytta, Eaholmenanlegget i Aurn, badeplassen ved Eidsvatnet og Fillan Fritidspark. Klubben eier også Fillan Klubb- og Grendahus.
Kontaktperson: Randi Storsve Lundquist, mobil 97 90 03 23
Epost: hitraidrettslag@hotmail.com
Les mer om Hitra Idrettslag på nettsiden Mitt lag

Hitra Idrettslag, håndball

Dolmøy Idrettslag

Dolmøy IL ble stiftet 15. april 1968. Vi ønsker å være en av de viktigste organisasjonene for barn og unge i vår skolekrets. Idrettslaget tilbyr aktiviteter innen seniorfotball, barnefotball, barnehåndball og allidrett. Vi legger forholdene til rette for et godt miljø med mye aktivitet. Dolmøy IL ønsker å skape mange positive opplevelser og stolte øyeblikk for alle som er direkte eller indirekte involvert i idrettslaget. Håper vi ses på Dolmøy stadion!
Kontaktperson: Stian Vatn, mobil 92 89 73 66
Epost: post@dolmoyil.no
Les mer om Dolmøy Idrettslag på Nettsiden og på Facebook

Dolmøy IL

Sandstad Idrettslag

Vi er et idrettslag som tilbyr håndball, fotball, judo, friidrett, lysløype med skirenn og allidrett.
Kontaktinfo: mobil 41 64 50 13, sandstad_il@outlook.com
Les mer om Sandstad Idrettslag på Facebook

Sandstad il judo

Ut-Hitra sportsklubb

Ut-Hitra sportsklubb driver turhytta "Margrethes Minde" på Melandsjøen. Avkjøring fra FV 381 i Melandsjø sentrum, fra avkjøringen er det ca. 2 km fram til parkeringsplassen. Turstien opp til Margrethes Minde er på 6 km tur/retur og er lett framkommelig, også med barnevogn og sykkel. Hytta er åpen de fleste søndager på sommerstid, annonseres i HFkalenderen.no. Det er et flott utfartssted også når hytta ikke er åpen. Ta med niste og kos dere på terrassen eller på hyttetunet. Har du lyst til å bidra til vedlikehold og drift av den flotte hytta?
Kontaktperson: Bjørn Jensen, bjojens@trondelagfylke.no

Ut hitra Margrethes Minde

Hitra Vektløfterklubb

Hitra Vektløfterklubb, stiftet 1976, er eneste vektløfterklubb på Hitra og en av fire i Trøndelag. Vi har treninger i klubbens lokaler på Sandstad. Synes du vektløfting høres spennende ut, ta kontakt. Vektløfting er en meget givende og motiverende idrettsgren.
Kontaktinfo: John Birger Brevik, mobil 48 99 06 55
E-post: john@hitraturistservice.no
Les mer om Hitra Vektløfterklubb på Facebook

Hitra Vektløfterklubb

Hitra Golfklubb

Klubben ble stiftet 24.05.2001 og har i dag ca. 80 medlemmer. Golfbanen er en 9-hullsbane og ligger idyllisk til på Akset, Sandstad, med utsikt til Terningen fyr og Trondheimsleia. Golf er en idrett som favner både barn og voksne av begge kjønn. I klubben vår vil du helt sikkert treffe andre som du kan spille sammen med. Du må ha Golfkortet for å spille golf på golfbaner rundt omkring, dette får du bl.a. ved å gjennomføre kurs hos oss.
Kontaktinfo: post@hitragolf.no
Les mer om Hitra Golfklubb på nettsiden og på Facebook

Hitra Golfklubb

Hitra Padleklubb

Hitra-Frøya kajakk arrangerer turer og kurs i skjærgården rundt omkring Hitra og Frøya. Vi er en klubb under Norges Idrettsforbund. Hitra-Frøya kajakk vil arrangere en rekke turer for alle padleglade. Både nybegynnere og viderekommende, unge og gamle. Vi ønsker alle hjertelig velkommen som medlemmer i klubben vår. Innmelding kan gjøres med pm på facebook eller på mail. Det vil også arrangeres grunnkurs med utgangspunkt i padleforbundets våttkort.
Kontaktinfo: mobil 92 83 08 00, post@hitrapadleklubb.no
Les mer om Hitra Padleklubb på Facebook

Hitra Padleklubb

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis har en kultur helt fri for prestasjonskrav og konkurranse. Hos oss kan du være akkurat den du er. Det er og har alltid vært vår idé å være for alle – uansett alder, livsstil og interesser. Vi ønsker å inkludere mennesker med ulike funksjonsnedsettelser og prøver så godt vi kan å imøtekomme de tilpasningsbehov og ønsker om treningsformer som denne målgruppen har.
Kontaktinfo: mobil 90580785, hitra@friskisogsvettis.no
Les mer om Friskis & Svettis Hitra på nettsiden og på Facebook

Friskis og svettis

Hitra Turlag

Vi er et lokallag i Trondhjems Turistforening (TT) og en del av Den Norske Turistforening (DNT). På nettsiden ligger en liste over de planlagte fellesturene vi arrangerer. Ønsker du å delta på fellesturer på andre steder i Trøndelag finner du en link til informasjon på nettsiden.
Kontaktperson: Kari Raaket, mobil 97 61 74 15
E-post: kari_raaket@hotmail.com
Les mer om Hitra Turlag på nettsiden og på Facebook

Hitra Turlag

Hitrahallen

Hitrahallen er en møteplass for lokalsamfunnet fylt med idrettsglede og ulike aktiviteter for små og store. Hitrahallen ligger i hjertet av Hitras kommunesentrum Fillan. Her finnes 100 m innendørs aktivitetstilbud: idrettshall, allaktivitetshall, skytebane, treningsstudio, solarium, bowlingbaner, biljardbord og svømmehall med badstue.
Kontaktinfo:
Ann Kristin Kjerringvåg Willmann, mobil 92 09 27 01
Resepsjon 72 46 52 37, bowling/svømmehall 72 46 51 29
E-post: post@hitrahallen.com
Les mer om Hitrahallen på nettsiden og på Facebook

Hitrahallen

Trimfit Treningsstudio Hitra

Trimfit er nytt og velutstyrt og tilbyr et bredt spekter av tjenester i innbydende lokaler i kommunesenteret Fillan: treningssenter, personlig trener, kroppsanalyse, kostholdsveiledning, beauty/pedikyr/manikyr, spraytan, massasje, fysioterapi og flere typer gruppetrening.
Kontaktperson: Sanna Fjeldvær, mobil: 92 20 25 54
E-post: sanna@trimfit.no
Les mer om Trimfit Treningsstudio på nettsiden og på Facebook

Trimfit

Turer i skog og mark

I Hitra kommune finner du godt vedlikeholdte og merkede turstier som gjør det mulig for de fleste å komme seg ut i naturen. Ulvøystien på Ulvøya utenfor Fjellværøya er kåret til den aller fineste turen på Hitra. Men smak og behag er ulik fra person til person. Kjentmannsprøven, et hefte med turforslag til lands og til vanns, kjøpes hos Kystmuseet.
Les mer om Turforslag og turbok på visithitra.com
Les mer om Turer i historiske omgivelser på visithitra.com
Les mer om Sykkelturer på visithitra.com

Ulvøystien

Ski og skøyter

Flere av idrettslagene kjører opp skiløyper på vinteren når vær- og snøforhold ligger til rette for slik aktivitet. Bl.a. fra Fillan til Blåskoghytta og fra Melandsjøen til turhytta Margrethes Minde. Hitra Idrettslag lager skøytebane på sandvolleyballbanen i idrettsparken i Fillan og det blir lagt til rette for moro på skøyter på flere av vatna.
Hvis du følger Hitra Idrettslag anleggsgruppa på FB får du oppdatert informasjon om løypeforhold på de aktuelle dagene. Det samme gjelder Sandstad Idrettslag.

Skiløyper

Fjellværøy Idrettslag

Klubben har stor aktivitet innenfor både håndball og fotball. I tillegg har vi lysløypa på Gammelsætra. Den er nyrestaurert med lys gjennom hele løypa, som gjør at den brukes gjennom hele året. Og vi har ordnet badeplass på Fjellværsvatnet, med stupetårn. Vi begynner å få til et bra tilbud på både Fjellsværsøya og Ulvøya.
Les mer om Fjellværøy Idrettslag på Facebook
(Lukket gruppe, be om å bli medlem for å finne ut mer om laget.)

122047044 10158652325515115 5808371473774598032 n

Hitra Friidrettsklubb Barn og Ungdom

For barn og ungdom i aldersgruppen fra 11 og oppover. Informasjon om klubbens aktiviteter får du hos Lars Kvaale, lokvaale@hotmail.com.
Les mer på Hitra Friidrettsklubb, Barn/ungdom | Facebook
(Lukket gruppe, be om å bli medlem for å finne ut mer om klubben.)

Friidrettsgruppa

Hitra Sportsskyttere

For mer informasjon gå inn på Hitra Sportsskyttere | Facebook.
NB! Skyttermiljøet på Hitra har våren 2022 fått innendørs skytterbane med nasjonale mål i Hitrahallen i kommunesenteret Fillan.

Sportsskyttere
Kjentmannsprøven, merkede turstier

Godt merkede turstier spredt over hele kommunen

Toppidrettsveka ski Fillan Hitra

Gode forhold for løping og rulleski, her fra Toppidrettsveka

Tonningen

Vi har flere "toppturer" med fantastisk utsikt

Ski i Hitra

De siste årene har det vært flere uker med flotte forhold for ski og skøyter

Hitra Vektløfterklubb

Hitra Vektløfterklubb med nasjonale og internasjonale topputøvere

Hitra Fotballklubb

I Hitra finner du trim og treningstilbud gjennom hele livet