Leve hitra nårduvil rgb

Reisen hit

Om øya

Areal: 920 km2. Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den største øya i Norge sør for Vesterålen og den 7. største øya i landet. Øya er omgitt av mer enn 3200 øyer, holmer og skjær og på øya er det rundt 7000 innsjøer.

Administrasjonssenter: Fillan. Fillan sin historie i nyere tid starter med at Hitra ble en kommune i 1964, da ble de fire kommunene Kvenvær, Hitra, Fillan og Sandstad sammenslått til en kommune med kommunesenter i Fillan.

Befolkningsantall: 5145. Av dem har ca. 25 % innvandrerbakgrunn (arbeidsinnvandring i.f.m. havbruket).

Hitra Kommune hjort

Hva vil det si å komme hjem? For noen er det å finne en tilværelse med minst mulig motstand. For andre er det å være i en verden som stadig utfordrer. Viljen til å lande – og ønsket om å fly. Det beste er kanskje å finne et sted som gir deg litt av alt. Hvor det er må du finne ut selv.

Kart 3 003

Øya Hitra er forbundet ved undersjøisk tunnel både med fastlandet og med nabo-øya Frøya. Det tar 30 minutter å kjøre fra det ene kommunesenteret til det andre. Frøya har også litt i overkant av 5000 innbyggere. Hitra og Frøya fungerer som ett bo- og arbeidsmarked.

Med bil eller buss

Du kommer til øyriket Hitra og Frøya langs Fylkesvei 714 fra Orkanger (Lakseveien) og gjennom en av verdens dypeste undersjøiske tunneler, Hitra-tunnelen, 265 meter under Trondheimsleia.

Fra Trondheim, kjør E39 retning Orkanger.
Fra Øst- og Sør-Norge, følg E6 til Berkåk. Følg RV700 fra Berkåk til Orkanger.

Fra Dolmøya i Hitra går det undersjøisk tunnel videre til naboøya Frøya.

Bussruter til og fra Hitra og Frøya finner du på AtB.no.

Åstfjordbrua

Med båt

Du kan ta deg hit sjøveien med hurtigbåtforbindelsen Kystekspressen som går mellom Trondheim og Kristiansund, med stopp midtveis på Hitra Hurtigbåtterminal på Sandstad. Tre avganger begge veier på ukedager, en på lørdag og to på søndag.

Har man lyst på en bytur i helga så er det bare å hoppe på hurtigbåten, etter 1 time og 40 minutter komfortabel reise med god mat og drikke og hyggelig samvær så er man midt i Trondheim eller Kristiansund sentrum.

Mer om hurtigbåtruta Trondheim-Brekstad-Hitra-Kristiansund på AtB.no.

Hitra hurtigbåtterminal

Fakta om reisetid

Midt i Norge, midt i Trøndelagsleia, der det skjer!

• Værnes flyplass-Trondheim med buss 30 minutter
• Trondheim-Hitra med bil 2 timer
• Trondheim-Hitra med hurtigbåt 1 time 40 minutter
• Kvernberget flyplass-Kristiansund med buss 10 minutter
• Kristiansund-Hitra med hurtigbåt 1 time 40 minutter
• Kristiansund-Hitra med bil 3 timer 30 minutter
• Ørlandet/Brekstad-Hitra med hurtigbåt 40 minutter

Last ned